21-01-08

economisch nieuws (frontale aanval op West-Vlaamse meubelketens)

 

Vandaag vernamen we via gentblogt dat Ikea in de zomer van 2008 een nieuwe vestiging in Gent opent.

Voor een goed verstaander is het overduidelijk wat hierachter zit: een frontale aanval op de talrijke goeddraaiende West-Vlaamse meubelbedrijven.
We betwijfelen echter ten zeerste of dit doorzichtig manoeuvre van de N-GA i.s.m. het internationaal grootkapitaal zal werken. De West-Vlaamse meubelsector staat immers sterk en plooit niet voor internationale concurrentie.
Bij deze een oproep aan alle West-Vlamingen: boycot het Zweeds-Oostvlaamse grootkapitaal en koop al uw salons en aanbehoren bij meubelen Verneste net over de grens in Marie-Aalter!

18:52 Gepost door guido gezelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: multinationals, meubelsector, economie, aanval, grootkapitaal |  Facebook |

Commentaren

schande nu we dat weten, kopen we nooit meer meubels in de Ikea, een schande is het !

Gepost door: pat | 21-01-08

Neen aan het huidige artificieele Vlaanderen.Terug naar onze ware wortels. Streek Verbond VLAANDEREN-ARTESIË-HENEGOUWEN

Na drie eeuwen Parijs centralisme, culturele en taalkundige vernieling, verloochening van zijn kern en onderontwikkeling van de economie met zijn samengaande armoede, ellende en vervuiling stelt het STREEK VERBOND VLAANDEREN-ARTESIË-HENEGOUWENzich als doel de identiteit van de streek terug te geven.
Onze voorstellen zijn zowel cultureel, economisch en institutioneel.


Voor een verandering van de naam van de streek: de Franse-Nederlanden !

Nord-Pas-de-Calais heeft verfoeilijk en willekeurig onze oude naam vervangen en dit nogmaals om onze identiteit te vernietigen ! We moeten onze echte historische naam terughalen : Vlaanderen, Artesië, Bonen, Henegouwen en Kamerijk en samenvoegen onder de naam FRANSE-NEDERLANDEN, die onze naam was tot 1790. Zoals alle grote streken in Europa, moet onze streek een echt wapenschild hebben, met als symbolen de drie grote provincies waaruit onze streek is samengesteld : Vlaanderen, Artesië en Henegouwen.


Voor een afschaffing van de departementen en voor een sterke streek !

De departementen zijn ongebruikelijke en totaal nutteloze structuren, die duidelijk aantonen hoe Parijs beslag legde op onze provincies. Deze dure structuren moeten verdwijnen en vervangen worden door de oorspronkelijke landen, met een dimensie naar vertrouwelijk en menselijk vlak toe.

Voor een regionaal parlement, gezeteld in DOWAAI !

Het STREEK VERBOND VLAANDEREN-ARTESIË-HENEGOUWENvraagt de samensmelting van een regionale- en algemene raad zodat ze samen een echt REGIONAAL PARLEMENT kunnen vormen, gezeteld in Dowaai, dat het centraal punt is van onze streek en waar bovendien de zetel zich bevond van ons eerste Vlaams parlement in 1714. Deze vestiging in Dowaai zal een echt symbool zijn van decentralisatie.

Het STREEK VERBOND VLAANDEREN-ARTESIË-HENEGOUWENeist de vorming van een regionale regering beschikkend over een eigen belastingswet en een beslissingsrecht op alle vlakken: werk, onderwijs, veiligheid, recht, cultuur, milieu, infrastructuur van het grondgebied, gezondheid,...

Het geld van de streek moet in onze streek blijven en moet eerst gebruikt worden voor het eigen belang van de Franse-Nederlanden !

Voor de bevordering van de talen en culturen van de streek !

Het Vlaams, de enige niet erkende spreektaal en Frankrijk, en het Picardisch, slordigweg Ch'ti genoemd (de taal van het werkvolk van onze streek), moeten onderwezen worden in onze scholen. Het aanleren van Nederlands, de literaire vorm van het Vlaams en de taal van 22 miljoen bekwame buren, moet gepromoveerd worden tot een levende en prioritaire taal.

Voor het onderwijs van onze streekgeschiedenis in onze scholen !

De bewoners van de streek moeten zich hun ware geschiedenis toe-eigenen, die uitzonderlijk rijk is en bovendien een bron van terechte fierheid kan worden. Dit zijn de funderingen van de heropbouw van de streekidentiteit . De trots op een streek is nodig voor een economische heropbouw, zoals onder andere Vlaanderen in België, Ierland, Beieren, Catalonië en Bretagne,...reeds aangetoond hebben.

Voor een sterke vestiging in Noord-Europa !

De FRANSE-NEDERLANDEN moeten de natuurlijke solidariteit terug vinden die ooit haar grootheid en voorspoed was. Deze bevinden zich in Noord-Europa. Wij bevinden ons eerder in het zuiden van de Nederlanden dan ten noorden van Frankrijk, en onze situering op het kruispunt van Europa moet waardevol worden.

Voor een doordachte ecologie op terrein !

Bewoners die trots zijn op hun streek zijn rechtstreeks betrokken bij het onderhoud en de kwaliteit van hun omgeving. De omgeving bevat de totaliteit van het ethische en culturele patrimonium der volkeren en moet een waarborg geven op het leven en ontwikkeling van het volk, haar verscheidenheid geeft een rijkdom aan de wereld.

Gepost door: Demol | 21-01-08

Gentse Militanten Orde Vanaf nu voor nen versen trog of nen nieuwen pattatenbak naar Verneste, mwoehaha !!!!

Gepost door: Jacob Von Arsevelde | 24-01-08

Dat is toch gewoon maar een strategie van Ikea ?? wtf ? Als je gelooft dat daar de N-ga achter zit, ben je wel goedgelovig hr

Gepost door: Carl dieryckx | 16-02-08

De commentaren zijn gesloten.