24-01-08

cultureel nieuws: de redding is nabij

 

wimntgOnze verzetsbeweging boekte vandaag zijn eerste successen.
Dankzij het nodige lobbywerk is Wim Opbrouck aangesteld tot directeur van het NTGent.
Dit kadert binnen een ruimere actie om aan alle Gentse culturele instellingen een West-Vlaamse deskundige te plaatsen om zo het culturele verval tegen te gaan.

Een historische discriminatie is bij deze meteen goedgemaakt. 

Niet onbelangrijk is ook dat Biezebaaze onder druk heeft toegeven een jaar lang niet meer op te treden. Biezebaaze is een ultra-Gentse groep met duidelijke banden met de N-GA en de GMO. In de pers deden ze eerder extreme uitspraken over de annexatie van West-Vlaanderen. De naar schatting duizenden Gentse West-Vlamingen met een Biezebaaze allergie kunnen opnieuw opgelucht adem halen.

Op politiek vlak hebben we vruchtbare contacten gelegd met het West-Vlaams democratisch front om de mogelijkheden van een groot kartel te bespreken.

Verder stonden we vandaag de nationale en internationale pers te woord en werd officieel klacht ingediend bij de Europese rechtbank aangaande de zaken ‘Lernaut en Hauspie’ en het dioxineproces.

Het weze duidelijk dat het verzet groeit en het draagvlak groot is. Per dag komen gemiddeld een duizendtal klachten en steunbetuigingen binnen via het meldpunt.

Strijdbaarder dan ooit

22:12 Gepost door guido gezelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wim opbrouck, biezebaaze, ntgent, cultuur, redding |  Facebook |

Commentaren

aha, mooi zo,nu nog een west-vlaming als burgemeester !

Gepost door: marcel | 25-01-08

Als alle West-Vlamingen die in Gent wonen of verblijven nu eens hun inkopen zouden doen buiten Gent dan is het spelletje snel voorbij;-).

Gepost door: BDB | 25-01-08

Lernout & Hauspie nu in Merelbeke Natuurlijk was de keldering van Lernaut & Hauspie een vuile streek van Gent. Nu zit de West-Vlaamse technologie, die ze voor een een appel en een ei gekocht hebben, in Nuance dat slapend rijk wordt. En het Europese hoofdkwartier van Nuance ? In Merelbeke (Gent) (http://netherlands.nuance.com/). Als Lernaut en Hauspie dood zijn gaan ze een standbeeld krijgen in Gent.

Gepost door: Marie-Jeanne Deblecker | 31-01-08

En wie gaat er voor de doping en drugs zorgen ? Denk je dat de Gentenaars kunnen overleven zonder West-Vlaamse doping en drugs? Er zou niet veel overschieten van de Gentse feesten. Een beetje realistisch zijn é.

Gepost door: Marie-Jeanne Deblecker | 20-02-08

De commentaren zijn gesloten.