27-01-08

vreedzaam als het kan, met geweld als het moet

Vrijdag konden we in het VRT journaal zien hoe bekende bedreigde West-Vlaming Kamagurka getuigde dat de N-GA de banden van zijn auto platzette en zijn kinderen bedreigt. Dit soort acties lijdt uiteraard tot een radicalisering onder de West-Vlamingen.
Na deze ervaringen verdedigt Kamagurka de eerder harde lijn met voorkeur voor gerichte bomaanslagen op standbeelden van Walter De Buck.
We  hadden ook een gesprek met Filip Kowlier aangaande het verzet.
Filip vat de gevoelens van de meeste West-Vlamingen treffend samen: vreedzaam als het kan, met geweld als het moet

Er wordt momenteel een intern debat gevoerd om ons verder te beraden op welke manier het verzet zal georganiseerd worden.

Weldra meer hierover, maar we overwegen eerst een mediastop van 48 uur uit protest tegen de tendentieuze berichtgeving in de nationale pers.
Onze ombudsvrouw heeft het opgemeten, in de nationale pers ging 90 % van de berichtgeving aangaande de kwestie naar de extremisten van de N-GA die zodoende een uitgebreid forum kregen.
Slechts 4,9 % ging over de tegenbeweging van de busters, WDF en BBWV.
De overige 5,1 % ging naar totaal misplaatste analyses en insinuaties dat het ‘misschien ook een grap zou kunnen zijn’. Zelfs de analisten van Ter Zake lieten deze mogelijkheid niet onbestaande.
Leg dat maar eens uit aan de vele duizenden gedupeerde West-Vlamingen. Dit getuigt eens te meer voor een totaal gebrek aan respect voor de West-Vlaamse zaak.
Uit protest staan we voorlopig enkel nog de buitenlandse pers te woord. We roepen de West-Vlamingen op om af te stemmen op BCC en CNN om deze kwestie verder te volgen.

 

09:56 Gepost door guido gezelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: fllip kowlier, verzet, nationale pers, kamagurka, mediastop |  Facebook |

Commentaren

Deze aan de gang zijnde radicalisering hebben de Gentenaars zelf over zich afgeroepen.
Het zal dus in de eerst plaats hun schuld zijn dat er een (gerechtvaardigde???) West-Vlaamse afscheuringsbeweging ontstaat.

Hier en daar maakt het West-Vlaams separatisme opgang, de gentenaars moeten beseffen dat zij zelf in de eerste plaats daaraan schuld hebben door stelselmatig de west-vlamingen, hun taal en hun gebruiken als achterlijk af te schilderen voor de rest van de goegemeente.

Velen beginnen zich af te vragen wat eigenlijk nog de meerwaarde is van Gentenaars en Oost-Vlamingen in het algemeen voor de West-Vlamingen.
De zo geprezen Vlaamse werklust en ondernemingszin kan welhaast helemaal op rekening van de noest werkende West-Vlaming geschreven worden. De gemakzuchtige Oost-Vlaming echter laat zich maar al te graag meedrijven op op de hype rond de "hardwerkende Vlaming". Terwijl hij zich bedient van allerhande mooipraterij, achterbaksheid, lamlendigheid en bedrog laat hij zich de kastanjes uit het vuur halen door de brave West-Vlaming.

Hoe lang zal deze onaanvaardbare toestand nog aanslepen? Ontvoogding van de gentse overheersing NU.

Gepost door: Maes F. | 27-01-08

DE TEERLING IS GEWORPEN! ZOALS GUIDO AL AANSTIPT, GETUIGT HET VAN GROTE ONDANKBAARHEID, EN ZELFS VAN SCHRIJNEND ONVERMOGEN, DAT DE GENTENAARS DE RIJKDOM VAN DE WEST-VLAAMSE CULTUUR NIET EENS ERKENNEN, LAAT STAAN OMARMEN. HET LIJKT ME DAAROM AANGEWEZEN OM NU PLANNEN TE MAKEN VOOR DE ANNEXATIE VAN GENT BIJ ONZE PROVINCIE, HETGEEN - LATEN WE WEL WEZEN - VOOR ELKE GENTENAAR UITEINDELIJK EEN ZEGEN ZAL BLIJKEN. IK DENK DAT EEN ECONOMISCHE BOYCOT EEN EERSTE STAP KAN ZIJN. DAAROM MIJN OPROEP! STUDENTEN! SPREIDT UW KENNIS NIET TEN TOON AAN DEN VIJAND! KUNSTENAARS! VERHEFT DEN VIJAND NIET MET UW KUNST! MIDDENSTANDERS, LEVERT NIET AAN DEN VIJAND!
OM HET ONDERSCHEID TUSSEN VRIEND EN VIJAND DUIDELIJK TE MAKEN, KUNNEN WE - IN NAVOLGING VAN "SCHILD EN VRIEND" - EEN LEUZE CREËEREN WAARIN DIE LAFFE GENTSE HUIG-R ZICH VERRAADT. SUGGESTIES ZIJN WELKOM!
"RAAST DE RABARBER, STORM OP RIVIER!"
(MAAR DAN IETS ZINNIGERS)

Gepost door: ZEEMEEUW | 27-01-08

wie wind zaait, zal storm oogsten Beste medestanders
Zoals jullie zelf al aangeven, wakkert het NGA zelf de toenemende radicalisering aan.
De werkgroep ‘verzet in tijden van toenemend extremisme, waar het kan vreedzaam maar waar het moet met doortastende actie” stelt voor te beginnen met een kleine boycot op de Gentse Winkels. We roepen alle Gentse West-Vlamingen op de laatste solden aan te kopen bij winkelketen ‘ten huize Maria’ over de grens in Ruiselede. Marie is tevens belangloos voorzitster van de werkgroep ‘verzet in tijden van toenemend extremisme”.
Een kleine economische boycot zal de N-GA snel laten voelen welke enorme risico’s ze nemen. We beraden ons verder over verdere acties.

Gepost door: guido gezelle | 28-01-08

Waarnaartoe ??? Help....
Kan men bij Maria ook terecht voor traumaverwerking ?

Herhaaldelijke rascistische aanvaringen hebben er voor gezorgd dat ik zo goed als niet meer buiten durf te komen.
Van zodra ik bij mij in de buurt maar nog mijn mond open trek begint men mij van alle kanten te beschimpen dat het geen naam meer heeft. Sommigen gaan zelfs over tot handtastelijkheden (mijn boodschappen omverkieperen en ze dan "zogezegd per ongelijk vertrappen).
De plaatselijke politie weigert een poot uit te steken want ze staan helemaal op de hand van die Gentse pestkoppen en zeggen dat ik niets kan bewijzen.

Ik ben reeds op wat oudere leeftijd en het lukt mij niet meer zo goed om dit vreemde Gents aan te leren - pas op als ik me inspan lukt het me wel om te begrijpen wat ze willen zeggen maar zelf dit gebrabbel uitspreken is een brug te ver.

Waar moet het naar toe, ik heb me nog maar pas vertrouwd gemaakt met het digtale tijdperk en internet en nu dit. Gelukkig kan ik via dit medium nog wat sociaal contact verwerven met de normale buitenwereld anders.....

Gepost door: Mariette | 28-01-08

Nog een vraagje.
Zijn er solidaire West-Vlamingen in Gent die me voor mijn commessies kunnen voeren naar den Carrefour in sint-denijs-westrem.
Graag een seintje via deze weg.

Gepost door: Mariette | 28-01-08

komt in orde bij huize maria kan je inderdaad voor alles terecht, ook voor traumaverwerkingen.
We roepen asap een werkgroep bijeen 'voor transport van commessies naar den Carrefour in sint-denijs-westrem voor bedreigde west-vlamingen".

Gepost door: guido | 28-01-08

Actie nu! Gedaan met het softie verzet! De WGL gaat voor de harde lijn! Steunt de Westvlaams Gentse Liga! Steunt de WGL!

http://westvlaamsgentseliga.blogspot.com/

Gepost door: WGL | 29-01-08

Groeperen is de oplossing.
Ké zjuste ip undre ne site gewist en ké een poar vraagskes.
Anoniem reageren is doa nie meugelijk (ge zie van ier da kik nie meh naome en toenoame ip 't internet wille stoan , vô dai 't weet stoat der een knokploege van't GMO vô je deure).

Gèrne een adres woar da we die afplakkers meh t'logo van't WGL kunnen wérevinn.

Is ter een twaosn ne WGL shop meh T-shirts, pins, fraks, regenvestn en klakkn?

In de platse van de belachelijke hoofddoekn zoe we beter ollemolle nen armband van WGL andoen.
'T kan nie anders of die pipo's van 't NGA èn last van een minderwaordigheidscomplex. Wieder kun doa toch nietn an doen da Gentenaors een bedreigde mensesôrte wéren. Zènt verkeerd an boord geleid, en ip de maniere woarip da ze nu bezig zien... - ké doa toch mien twiefels bie. Bie oes in de West-Vloanders zeggn we dai méer vliegn pakt meh strôpe dan meh azien.

Gepost door: Willem | 29-01-08

ge kunt gieder vanaf nuj anoniem skriv'n!

En vo de mersjandising... we zin dermee bezig!

Gepost door: WGL | 29-01-08

oed je mulle. moa joengens toch. Wuk peize giddere in Hent. Ge meugt verder doen met junder schooiers van ip de Muide, met de die van 't Vanbeverenpling, of goan we 't e ki over Ledeberg en? Wuk gao giddere doen zonder us? Niemendalle. Ge goat 't echt verre schipp'n me al die tjoolders, al die marginalen die gecreeerd zien deur junder kaviar Socialisme van Freya. Gif min ton moar a Tsjeve.
Mong oed moa zere je mulle. Hent is al joaren uzze colonie, woa da je gie nog van wakkere ligt. Is jene frank nu pas geval'n?

Gepost door: Zonder Jos Sos. | 26-02-08

De commentaren zijn gesloten.