31-03-08

Eerste verslag vanuit onafhankelijk keizerrijk Gent

Net zoals bij de solidariteitswakes van de afgelopen weken, was de pers reeds vanaf  6h49 present voor de grote Gentse onafhankelijkheidsdag.
Hier een eerste verslag vanwege de VRT.


De volgende dagen kan je hier nog enkele exclusieve beeldverslagen bekijken met o.a. keizer Jan Hoet, Jesus, Neveneffecten, Han Solo en andere.

Ondertussen gaat het gewone leven in de wetstraat rustig verder.
Binnen de regering heeft men besloten met onmiddellijke ingang een niet-ruzie-maken-pakt in te voeren.
De eerste die het pakt schendt, zal ruzie krijgen.
Bart zegt zich te onthouden en eist een signaal dat dit niet tegen de Vlamingen gericht is.
Yves zegt zich niet te laten gijzelen door Bart.
De oppositie zegt niet te zullen depanneren in het geval het pakt geschonden wordt.
Yves bereid ondertussen ijverig een nieuwe interactieve video voor waarop hij heel geloofwaardig en sympathiek zal overkomen.
Ondertussen werkt Bart aan zijn column in de Morgen om het experiment van de N-GA kortzichtig en dom te noemen.

De waardige inwoners van het onafhankelijk keizerrijk Gent luisteren niet langer en genieten na van andere onzin.

Stay tuned voor weldra nog enige verslagen vanuit het onafhankelijk keizerrijk Gent.

 

21:03 Gepost door guido gezelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: onafhankelijk, keizerrijk, jan hoet, jesus |  Facebook |

29-03-08

volledige affiche en een kort statement


Hieronder het volledig programma van de Gentse onafhankelijkheid.

GENTONAFHANKELIJK400zeker

vlaanderenbarst500

En een kort statement dus

Zoals u ondertussen wellicht weet is de N-GA een heel diverse groep mensen met uiteenlopende meningen. Vroemvroem speelde met plezier de rol van  de N-GA busters en ‘bedreigde West-Vlaming’.
In sommige artikels en commentaren wordt nu echter ook gezegd dat het ‘herwinnen van de Vlaamse leeuw en fierheid’ een opzet was van het gebeuren, dit is wat ons betreft erover.
Daarom hier een andere N-GA affiche (ontwerp van J.Geirnaert) die we leuker vinden en die op geen enkele manier nog als 'Vlaams nationalistisch' kan geinterpreteerd worden.
Iedereen zijn mening, maar laat het duidelijk zijn dat de N-GA busters in geen duizend jaar een strijd wilden voeren voor  de Vlaamse leeuw, laat staan het herwinnen van ‘Vlaamse fierheid’ zoals andere fiere (West) -Vlaamse bewegingen dan weer lijken op aan te sturen.
Een beetje minder misplaatste bodemgebonden fierheid lijkt ons integendeel  veel meer gepast.
Waar het ons wel om gaat was de parodie.
Het spel om de rollen even om te draaien.
De makkelijkheid waarmee je de West-Vlaming in de rol van boeman kunt dringen in plaats van de Waal, de Turk, de Marokkaan of eenieder die niet van ‘eigen bodem’ is
De absurdistische onzin van elke vorm van nationalisme dat zichzelf beter beschouwd dan anderen.
Beoefenaars van de derderangs dikke vissen cultuur en burgemeesters van Liedekerke even te kakken te zetten

Opdat er daar geen verwarring over zou kunnen bestaan, wilden we dit toch even heel duidelijk kwijt.
Laat dit absurdistisch “West-Vlaams volkslied” tonen wat wij werkelijk denken over  Vlaamse, Gentse, Brugse of om het even welk stad- of staatsnationalistisch vlaggezwaai en symboliek.

Maar genoeg zin, laat de onzin heersen, leve de Gentse onafhankelijkheid morgen.
Wat ons betreft zonder de vlaggen, maar in de ware spirit van de N-GA parodie opkomend voor een beetje meer verdraagzaamheid.

Alvorens de burgemeester van Liedekerke nu ook beslist om  West-Vlaams sprekende rolstoelgebruikers niet meer toe te laten op gemeentelijke speelpleinen, willen wij op functioneel absurdistisch wijze pleiten voor een verlossing van de handicap van het eigen land/stad/wijk/molshoop eerst denken. Dat moest er toch even uit.

18:57 Gepost door guido gezelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: statement, affiche |  Facebook |

28-03-08

Breaking news: de NAVO zend een waarnemer naar Gent

De NAVO laat op z’n officiële website weten met bezorgdheid de ontwikkelingen in Gent te volgen en zondag een waarnemer te sturen.
De NAVO vraagt aan iedereen om niet te gaan op provocaties van om het even welke West- of Oost-Vlaamse hoek.
De moment is gekomen om waardigheid en politieke maturiteit te tonen.
Het is maar dat U het weet.
Lees hier het volledig artikel.

 

11:13 Gepost door guido gezelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: bob dylan, slotfeest, artiesten |  Facebook |

25-03-08

Nederland steunt massaal de West-Vlamingen

Er zijn nog altijd mensen die twijfelen aan de opkomst op de grote solidariteitsmars zaterdag jongstleden. Daarom tonen we U exclusief de interactieve mening van een grote delegatie Nederlanders op de vredesmars. Tot ver over de grens werd de boodschap van solidariteit gehoord en onderschreven.


Bram was uiteraard niet de enige spreker op de solidariteitswake. Naast de gedenkwaardige speech van de voorzitter, betraden vele anderen het spreekgestoelte om de boodschap van vrede en solidariteit te brengen.
Een kleine interactieve selectie. Voortaan kan u trouwens dagelijks vanaf zes uur s’ morgens samen met de volgelingen van Bram uw vredesboodschap kwijt aan het standbeeld van Artevelde.

De vredesonderhandelingen in Flanders Expo tussen de NGA en het West-Vlaams kartel verlopen ondertussen  voorbeeldig.
Aanstaande zaterdag is een groot concert gepland met West- en Oost-Vlaamse artiesten.
Nu reeds met verzekerde deelname van Filip Kowlier, the Violent Husbands en Freddy De Vadder.
Maar ook Neveneffecten, Foxy Lane en Die Verdammte Spielerei.
Als teken van toegeving, tolereert het West-Vlaamse kartel ook grootmoedig optredens van Walter De Buck en Pierke Pierlala.
De volgende dagen maken we alle namen bekend van het groot feest op 30 maart op Sint Jacobs.

20-03-08

Een legendarische toespraak voor meer solidariteit

Vandaag brengen we U exclusief enige interactieve extracten uit de nu al legendarische speech van Bram, de charismatische zingende voorzitter van de groot-zwevezeelse beweging ter behartiging van de West-Vlaamse identiteit.
De speech duurde in werkelijkheid drie uur, vooral omdat Bram veelvuldig onderbroken werd door een minutenlang durend applaus. De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we hierin wat gesneden hebben.
We zijn ook bijzonder verheugd vast te stellen dat N-GA kopstukken Arne Lucifer en Mon Cocquyt in de massa te zien zijn. Dit kan het begin zijn voor een grote toenadering.

Voor de mensen die het eens rustig willen nalezen zonder de onderbrekingen van de volksmassa, hier enige hoogtepunten uit de nu al legendarische speech:

Ik ben blij vandaag bij jullie te zijn op de dag die de geschiedenis zal in gaan als de één van de grootste demonstratie voor vrijheid ooit in ons land.

Hier aan het standbeeld van Artevelde in wiens naam vele bloedige veldslagen gevochten zijn, breng ik U vandaag een boodschap van Vrede.

Daarom zijn we vandaag hier samengekomen, om te ijveren voor gelijke rechten voor de West-Vlaming en alle onderdrukten.
Tijdens het verkrijgen van onze rechtmatige plaats moeten we ons niet schuldig maken aan foute daden. We moeten onze strijd voeren vol waardigheid en discipline. We mogen niet toelaten dat ons vreedzaam protest vervalt in lichamelijk geweld.
Steeds weer moeten we reiken naar de majestueuze hoogten waarin lichamelijk geweld wordt tegemoet getreden met de kracht van onze ziel.

We reiken de hand naar de Gentenaar. De wonderbaarlijke nieuwe strijdlust die de West-Vlaamse gemeenschap  heeft overspoeld mag niet leiden tot een wantrouwen tegenover alle Gentenaren, want velen van onze Gentse broeders, zoals blijkt uit hun aanwezigheid hier vandaag, zijn tot het besef gekomen dat hun lot is verbonden met ons lot en hun vrijheid onlosmakelijk is verbonden met onze vrijheid. We kunnen niet alleen lopen.

Ik zeg u vandaag, mijn vrienden, dat ondanks de moeilijkheden en frustraties, ik nog altijd een droom heb.
Het is een droom die ferm geworteld zit in onze vaderlandse klei .
Ik heb een droom dat op een dag dit land en deze stad  zullen herrijzen en een einde zullen maken aan de haat en de onverdraagzaamheid
Ik heb een droom dat op een dag de West-Vlaming en Gentenaar broederlijk naast elkaar zullen lopen in de veldstraat.
Ik heb een droom dat alle gentenaars uit volle borst zullen meezingen met Filip Kowlier.
Ik heb een droom dat de ten onrechte veroordeelde Lernout en Hauspie zullen vrijgesproken worden en verder kunnen werken aan hun spraaktechnologie opdat we elkaar beter kunnen verstaan
Ik heb een droom dat iedereen ongeacht provinciale afkomst, kleur of taal, gelijk zal zijn.

Als onze stad een waardige stad wil zijn, dan moet dit waarheid worden. Dus laat vrijheid klinken vanaf de heuveltoppen van de Blandijnberg tot de dalen van de Bourgoyen.

Laat vandaag vrijheid en solidariteit broederlijk klinken uit West-Vlaamse en Gentse kelen

Vandaag is geen einde maar een begin. We gaan verder tot onze droom is gerealiseerd.
West-Vlamingen en Gentenaars zullen broederlijk hand in hand voorop lopen.
De wervelwinden van vreedzaam verzet zullen de grondvesten van onze stad en ons land doen schudden tot de schitterende dag van broederlijkheid opdoemt.

Nu is het moment om uit de duistere en dorre vallei van dikke vissen en borrelnootjes te trekken naar het zonovergoten pad van solidariteit en broederlijkheid.
Nu is het moment om onze stad en ons land uit het moeras te tillen van het eeuwige geruzie en wantrouwen tussen volksgenoten.
Nu is de moment gekomen om  verder te bouwen op de solide rots van broederschap en elkaar de hand te reiken.

Vrede en solidariteit zullen komen, we moeten hier vandaag het voorbeeld geven

En daarom zeg ik U: Huh elkaar en zing met ons mee :Give peace a change !

11:40 Gepost door guido gezelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: solidariteit, blandijnberg, speech, vrede, vette vis |  Facebook |

16-03-08

Massale opkomst op de vredesmanifestatie in Gent. Een eerste impressie

De opkomst voor de grote vredesmanifestatie was zonder overdrijven fenomenaal. Behalve de vele duizenden gewone mensen uit binnen en buitenland, waren er ook tientallen BV’s  aanwezig om hun steun te betuigen.
Eén van de eerste BV’s die opdaagde was de gereputeerde liedjesgod Armando Dios
Op een blitse interactieve manier heeft Armando te kennen waarom hij aanwezig is op deze historische vredesmanifestatie, en dit reeds vanaf 6h47 's morgens.


Naast BV’s en gewone mensen, was uiteraard ook de binnen en buitenlandse pers present. Hier een interactieve interview met de allereerste journalisten die reeds van bij het ochtendgloren aanwezig tekenden op de vrijdagsmarkt.
De vroege perslui grapten nog dat ‘er maar 3 man aanwezig’ is. Weet wel dat het toen pas 6h49 was , zes uur voor het eigenlijke begin van de manifestatie.

Jammer was wel dat we enkele journalisten moeten ontgoochelen hebben omdat we slechts 400 accreditaties hadden voor cameraploegen, o.a. de VRT en CNN vielen zodoende uit de boot.  Onze excuses hiervoor.
Ook aan de vele duizenden mensen die niet meer op de vrijdagsmarkt geraakten en de toespraken moesten volgen op grote schermen die inderhaast waren opgesteld op de Koornmarkt.


De volgende dagen krijgt u beelden van de massa en de nu reeds legendarische toespraak van Bram.
We willen iedereen alvast bedanken voor de massale opkomst.
Het bewijs is geleverd dat deze stad en het land nog een toekomst hebben.

Vrede en solidariteit zullen heersen

15:41 Gepost door guido gezelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: armando, solidariteit, vrede, massa |  Facebook |

14-03-08

vredesmars in Gent

last minute interactief nieuws : Interview Studio Brussel

affiche300Na lange nachtelijke discussies in Flanders Expo, heeft de West-Vlaamse coalitie een bijna eensgezind standpunt ingenomen aangaande de te varen koers.
Samen met G-plus en de Groot-Zwevezeelse voorvechters ter behartiging van de West-Vlaamse identiteit werd een reuzencoalitie op de been gebracht die resoluut gaat voor solidariteit, verzoening en verbroedering met de Gentenaar.

Alle geweld wordt resoluut afgezweerd, op een Gandhiaanse wijze zullen we de strijd verder zetten.

De vredescoalitie wordt plechtig gelanceerd nu zaterdag om 15 h op de vrijdagmarkt met een grote vredeswake.
Haal uw gitaar, sandalen, kinderen en bandana’s van de zolder en kom zaterdag massaal afgezakt naar de vrijdagsmarkt. Het wordt een evenement dat de analen zal halen als een historisch keerpunt in de geschiedenis van de stad. Een dag van love, peace en understanding.

Bram, de charismatische voorzitter van de Groot-Zwevezeelse voorvechters ter behartiging van de West-Vlaamse identiteit, zal live een toespraak houden voor een brede massa van West-Vlamingen en solidaire Gentenaars.

Op de ondertussen welgekende interactieve blitse manier presenteren we hier voor U exclusief een avant-première van de charismatische wereldhit ’rauw rouwlied’.
Live gebracht door niemand minder dan Bram zelf !

 


zwartPS: De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat een kleine groep West-Vlamingen zich afgescheurd hebben. Zij komen bijeen op de nacht van de duisternis aan de ijzertoren in Diksmuide.
Indien U niet akkoord bent met de Gandhiaanse koers, kunt U zich zaterdagnacht om 3 uur naar Diksmuide begeven.

 

 

 

18:04 Gepost door guido gezelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: solidariteit, vredesmars |  Facebook |

12-03-08

nieuw hymne en steun van de VN

Met een hernieuwd zelfvertrouwen en in de wetenschap dat we binnenkort wellicht ook het burgemeesterschap van Gent zullen verkrijgen, is het momentum nu helemaal aan de kant van de fiere West-Vlaming.
De Groot-Zwevezeelse voorvechters ter behartiging van de West-Vlaamse identiteit hebben aan een gerenommeerd Gents West-Vlaams reclamebureau de opdracht gegeven een nieuw West-Vlaams volkslied te schrijven.
We kunnen U hier in exclusieve première met gepaste trots het resultaat voorstellen. Ontwaakt mijn volk !
De nieuw hymne wordt gepresenteerd In een hypermodern blits filmpje die zelfs de communicatie van de toekomstig premier naar de kroon steekt.

 

 


We zijn bijzonder verheugd nu ook steun te krijgen van de Verenigde Naties. De VN hebben het Vlaamse huisvestingsbeleid krachtig veroordeeld en spreekt van discriminatie.
Het kan dus niet dat West-Vlamingen eerst Gents moeten leren vooreer een sociale woning te kunnen verkrijgen zoals de klokkenluider en de NGA willen doordrukken.

Tot slot nog een oproep voor zaterdag 15 maart. Momenteel wordt er in Flanders Expo een congres belegd met alle West-Vlaamse oppositiepartijen, samen met delegaties uit Limburg en Antwerpen. Nieuw is dat nu ook steeds meer Gentenaars aansturen op een grote verzoening.
Op 15 maart komt er in ieder geval een waardige en vreedzame wake aan de vrijdagsmarkt om 3 h, meer info de volgende dagen.

14:29 Gepost door guido gezelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: verenigde naties, west-vlaamse hymne, wake, volkslied |  Facebook |

09-03-08

Diepte-interview met Daniël Termont aangaande de N-GA

 

Na alle onheilspellende berichten van de laatste dagen, zijn we naar het hoogste niveau getrokken voor een interactief modern diepte-interview met burgemeester Termont.
We kunnen de verontruste West-Vlaming meteen gerust stellen. De burgemeester zegt uitdrukkelijk dat de West-Vlamingen in Gent kunnen blijven. En wat meer is, de burgemeester ontkent formeel alle banden met de NG-A.

Onze studiedienst zoek wel nog verder uit wat de burgemeester precies bedoelde met een uitspraak  die klonk als ‘oharme die sukkelaars’, we vermoeden ten zeerste dat het een verspreking betreft. Ondertussen roepen we iedereen op om terug te keren uit ballingschap, al was het maar om bv komende zaterdag mee op te stappen in een grote mars tegen de Vergentsing van Gent.

De tijd van vluchten is voorbij. Nu  moeten we meteen doorgaan om de absolute hegemonie over Gent te verwerven. We vragen de burgemeester bij een volgende gelegenheid of hij bereid is zijn plaats af te staan aan een  West-Vlaming.

14:17 Gepost door guido gezelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: termont, stop de vergentsing, formele ontkenning |  Facebook |

06-03-08

interactief offensief

 

Sinds we samen met de ondervoorzitter van de gilde der West-Vlaamse beenhouwers een hypermodernblits en uiterst geloofwaardig mediaoffensief begonnen zijn, blijven de interactieve video’s binnenstromen.

Massaal veel West-Vlamingen ontvluchten Gent uit angst voor represailles van de N-GA.
Hier de getuigenis van een kolonie West-Vlamingen die een toevlucht gevonden hebben in Bell Fontaine in de Ardennen.

Onze interactieve visionaire vrienden van G-plus presenteren een nieuwe visionaire video: Bye Bye Gent.
Deze documentaire probeert de Gentenaars te waarschuwen voor het nakende onheil wanneer de N-GA aan de macht zou komen. In dit confronterend portret schetst G-plus een onthutsend beeld de dreigende N-GA staat.

Dit kan zo niet verder. Morgen trekken we naar de burgemeester voor een interactief interview.
Ondertussen hebben we de kaap van 10.000 klachten overschreden. Daarom richten we een hulpfonds op om alle gedupeerde West-Vlamingen zo goed mogelijk te ondersteunen.
Gelieve massaal interactief te storten op volgend rekeningnummer

001-3642422-51

 

03-03-08

diepte-interviews met hoofdrolspelers in de zaak Devolder


Geheel in de stijl van onze vernieuwde interactieve stijl, presenteren we u nog enige diepte-interviews met enkele hoofdrolspelers.
De schandelijke intoxicatie van topfavoriet Stijn Devolder door de N-GA kan nog zware gevolgen hebben.
We spraken na afloop van de koers interactief met Patrick Lefevre, sportdirecteur van de Quick-Step. De ontgoocheling bleek zogroot dat Patrick overweegt Stijn uit de ploeg te zetten.

 


We hopen dat Stijn niet het slachtoffer wordt van deze schandelijk N-GA actie en richten meteen een steunfonds op. U kan storten op rekeningnr 001-3642422-51

Verder starten we een onderzoek op naar de whereabouts van de franse renner Cédric Herve. Van de vele honderden renners die we voor de start interactief interviewden, was Herve de enige die de latere winnaar Philippe Gilbert naar voor schoof.
Alle renners wisten maar al te goed dat het voor West-Vlaming Stijn niet makkelijk zou worden in het huidige Gent, maar niemand kon vermoeden dat het Stijn effectief geintoxiceerd zou worden.
In het diepte-interview beweert Hervé de Belgische politiek niet te volgen, dit maakt het des te verdachter.
Was Hervé getipt?
Wist hij meer van de intoxicatie van Stijn Devolder?

Ps; Met excuses voor het gebrekkige Frans van de interviewer. We hebben hem meteen ontslagen.
Onze voorzitter van de gilde der West-Vlaamse beenhouwers doet het wat dat betreft veel beter. Getuige deze blitse en charismatische boodschap in het Frans, nadat ook hij met een uuflakke vergiftiging uit het ziekenhuis ontslagen werd.

 

01-03-08

schandaal in de wielersport: Belgisch kampioen bestolen

Zoals we reeds hebben aangekondigd, gaan we voortaan proactief de media opzoeken en zelf het nieuws maken.
We kunnen U meteen in absolute primeur een groot schandaal onthullen.
VRT sportverslaggevers Lieven Van Gils en Chris Picavet vertellen het U zelf: waarom Stijn Devolder Gent-Gent niet mocht winnen vandaag !!

Weldra meer over dit internationale schandaal. Binnenkort hier ook een volledig interactief verslag met ook de meningen van belangrijkste coureurs in het peloton.

Niet alleen wij, maar ook onze ondervoorzitter van de gilde der West-Vlaamse beenhouwers en toekomstig premier heeft besloten om intensiever gebruik te maken van de moderne media, zie deze blitse videoboodschap gemaakt met onze hulp.

P: we moeten wel zeggen dat de 5 steunbetuigingen allen uit onze rangen komen, maar niemand hoeft dat te weten.

14:00 Gepost door guido gezelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: schandaal, omloop het volk, uuflakke, koers, primeur, stijn devolder |  Facebook |